Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΚΕΠ- ΕΚΛΟΓΕΣ 25-1-2015: «(…) ΑΙ ΔΕ ΧΕΙΡΕΣ, ΧΕΙΡΕΣ ΗΣΑΥ»


Από το 1974 μέχρι σήμερα, η ρήση «η μεν φωνή είναι φωνή Ιακώβ, αι δε χείρες, χείρες Ησαύ» ήταν και είναι το πρελούδιο κάθε εκλογικής αναμέτρησης. 

Στα «χέρια Ησαύ» η επιφάνεια, η επιτήδευση. Στη «φωνή Ιακώβ» το περιεχόμενο, το ιδιοτελές κίνητρο,το ψέμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Στις 25-1-2015, τα μέλη και οι φίλοι του ΑΚΕΠ θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ενεργητικά και θα συμβάλλουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στην απομάκρυνση της συγκυβέρνησης Σαμαρά. 

Η συγκεκριμένη εκλογική στάση του ΑΚΕΠ, ούτε είναι κριτική υποστήριξη σε κόμματα με τα οποία διαφωνεί πολιτικά, ούτε αποτελεί εκδοχή του «μη χείρον βέλτιστον».

Κατά τη γνώμη μας, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τις εκμεταλλευτικές και εξουσιαστικές δομές της ελληνικής κοινωνίας, αφού η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δε διαθέτει τα αναγκαία εργαλεία για ν’ ασκηθεί απρόσκοπτα φιλολαϊκή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Αφού, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά. 

Η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, όπου είναι θεσμοθετημένο το δίκαιο του ισχυροτέρου, δηλαδή τα συμφέροντα της Γερμανίας, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την αποτυχία του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τραγικό, όταν έχει τεθεί ένα ρεαλιστικό κοινωνικό και ιστορικό αίτημα και δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι όροι της επίλυσής του, να θέλεις και να μη μπορείς. 

Είναι επίσης τραγικό, όταν υπάρχει πλησμονή των αντικειμενικών κοινωνικών συνθηκών για τη σύσταση ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού μαζικού κινήματος και για συντονισμένη δράση των κοινωνικών ομάδων ισχύος που πλήττονται από τη σημερινή κατάσταση, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα από αφέλεια, άγνοια ή σκοπιμότητα να μπορούν και να μη θέλουν να υπηρετήσουν το ρεαλιστικό κοινωνικό και ιστορικό αίτημα που έχει τεθεί.


Αθήνα, 23-1-2015
ΑΚΕΠ-Γραφείο τύπου,
Μίκα Στάθη

ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ-ΑΚΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: