Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΑΚΕΠ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014


Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πιστοποιεί την αντίθεση του ελληνικού λαού στις πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που από το 1974 κυβέρνησαν τη χώρα, έχουν πολυδιασπαστεί κι έχουν αποστερηθεί αθροιστικά πάνω από το 50% της εκλογικής τους δύναμης.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής, αναδεικνύουν αναμφίβολα την πολύσημη αντίθεση του ελληνικού λαού στην πολιτική των μνημονίων. Τα 600.000 λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων και η αμφίσημη στάση σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των πολιτικών δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, αποτελούν αναμφίβολα την αιτία αναβίωσης εθνικιστικών προτύπων.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πιστοποιεί επίσης την ανεπάρκεια των προοδευτικών και ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας να κινητοποιήσουν και να ενοποιήσουν πολιτικά το λαό, να καταργήσουν τα μνημονιακά μέτρα και ν’ απομακρύνουν από την κυβερνητική εξουσία τις πολιτικές δυνάμεις που τα στηρίζουν.

Σήμερα, η κινητοποίηση και η ενοποίηση του λαού σ’ ένα μετωπικό-δημοκρατικό-ριζοσπαστικό κίνημα εξουσίας προβάλλει σαν επιτακτική ανάγκη.

ΑΚΕΠ-Γραφείο Τύπου
Μίκα Στάθη
Αθήνα, 25 Μαΐου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: