Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Δημοσκόπηση της Public Issue για ευρώ-δραχμή




Σε δημοσκόπηση της Public Issue, με το σύνθημα "ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" συμφωνεί το 32% του πληθυσμού.
Διαβάστε περισσότερα...



ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟ 55% ΓΙΑ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ 44% ΓΙΑ ΕΥΡΩ 

ΤΟ 32% ΚΡΙΝEI ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ 

H Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα τους, τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Ιssue, που παρ' ότι δημοσιεύονται στην ''ευρώπληκτη'' Αυγή της Κυριακής (24/7), δείχνουν μια αλματώδη ενίσχυση της εναντίωσης σε ευρώ και ΕΕ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της έρευνας, το 55% των πολιτών έχει σχηματίσει αρνητική γνώμη για την ΕΕ, ενώ το 44% την βλέπει ΘΕΤΙΚΑ και το 1% δεν έχει άποψη.

Όσον αφορά την γνώμη για το ευρώ, το 44% των Ελλήνων έχει ΑΡΝΗΤΙΚΗ  γνώμη και το 55% ΘΕΤΙΚΗ, ενώ το 1% εμφανίζεται χωρίς γνώμη.

Στην εκτίμηση που αφορά τη μελλοντική κατάσταση της χώρας σε περίπτωση που επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα (Δραχμή): το 50% πιστεύει πως η κατάσταση θα είναι χειρότερη, το 32% θεωρεί ότι θα είναι μάλλον ΚΑΛΥΤΕΡΗ, το 12% ότι τα πράγματα στη χώρα δεν θα άλλαξουν, ενώ το 5% εμφανίζεται χωρίς γνώμη.

Τέλος, μεγάλη είναι η επιθυμία των Ελλήνων πολιτών να επιστραφούν κάποιες από τις εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις (72%), ενώ το 12% επιθυμεί την περαιτέρω παραχώρηση εξουσιών από τις εθνικές κυβερνήσεις στην Ευρωπαίκή Ένωση και το 10% να επιθυμεί τον καταμερισμό της εξουσίας ανάμεσα στις εθνικές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση , θεωρώντας πως πρέπει να παραμείνει όπως είναι σήμερα.

Αναδημοσίευση από: ISKRA

***
Άλμπατρος...χαμηλή πτήση

Δεν υπάρχουν σχόλια: