Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ο καπιταλισμός καταφεύγει στη λεηλασία: επίθεση της Γερμανίας στο ΔΝΤ

Του Paul Craig Roberts, 25 Μαΐου του 2016


Ο Paul Craig Roberts, πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και αναπληρωτής εκδότης της Wall Street Journal, έγραψε το παρακάτω άρθρο, καταγγελία, σχετικά με τη μεταχείριση που επιφύλαξαν Γερμανία και ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Ελλάδα. Με τη συνενοχή της κυβέρνησης μαριονέτα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα λεηλατείται και ό λαός της απογυμνώνεται δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων ως εγγύηση στα κέρδη των «πιστωτών». Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν γίνει απλώς μηχανισμοί λεηλασίας στα χέρια των πλουσίων του πλανήτη, και η δράση τους Όργουελικά προπαγανδίζεται ως «σχέδιο διάσωσης».


Αφού Χρησιμοποίησε την ΕΕ ως μέσο για να κατακτήσει τον ελληνικό λαό, και αφού μετέτρεψε την «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μαριονέτα των τραπεζών της, η Γερμανία τώρα βρίσκει εμπόδιο το ΔΝΤ στο δρόμο της για τη λεηλασία μέχρι οριστικής εξαφάνισης της Ελλάδας.

Οι κανόνες του ΔΝΤ δεν του επιτρέπουν να δανείζει χρήματα σε χώρες που δεν είναι σε θέση να τα επιστρέψουν. Ως εκ τούτου, το ΔΝΤ κατέληξε, με βάση τα στοιχεία και τις αναλύσεις, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να επιστρέψει τα χρήματα που δανείστηκε. Έτσι το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να δανείσει στην Ελλάδα τα χρήματα που χρειάζονται για να αποπληρώσει τις πιστώτριες ιδιωτικές τράπεζες.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει πως οι πιστωτές της Ελλάδας, πολλοί από τους οποίους δεν είναι καν από τους αρχικούς πιστωτές, αλλά πρόκειται για απλά όρνια που αγόρασαν το ελληνικό χρέος σε τιμή ευκαιρίας, ελπίζοντας σε κερδοσκοπική σπέκουλα, θα πρέπει να κουρέψουν μέρος του χρέους, προκειμένου αυτό να γίνει βιώσιμο για την ελληνική οικονομία.

Οι τράπεζες όμως δεν θέλουν την Ελλάδα ικανή να αποπληρώσει το χρέος, επειδή σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την αδυναμία αυτή, με τρόπο τέτοιο, ώστε να λεηλατήσουν τα περιουσιακά στοιχεία, τους φυσικούς της πόρους και να καταστρέψουν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. Ο νεοφιλελευθερισμός έχει ως στόχο να αποκαταστήσει τη φεουδαρχία - λίγοι βαρόνοι κι οι υπόλοιποι δουλοπάροικοι: 1 τοις εκατό έναντι 99 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τη Γερμανία το ΔΝΤ θα πρέπει να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα για να εξοφληθούν οι γερμανικές τράπεζες. Κατόπιν το ΔΝΤ θα πρέπει να αναγκάσει την Ελλάδα να μειώσει ή να καταργήσει τις συντάξεις, να μειώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και τους δημοσίους υπαλλήλούς, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν για την αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Επειδή τα ποσά που θα εξοικονομηθούν δεν θα είναι αρκετά, θα επιβληθούν νέα μέτρα λιτότητας, ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να πουλήσει εθνικά περιουσιακά της στοιχεία, όπως οι εταιρείες διαχείρισης των δημοσίων υδάτων, προστατευμένες τοποθεσίες και νησιά, σε ξένους επενδυτές, κυρίως στις ίδιες τις τράπεζες ή σε εκλεκτούς πελάτες τους.

Μέχρι στιγμής, από μέρους των «πιστωτών» αφήνεται να εννοηθεί ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής, απροσδιόριστη ακόμη, ελάφρυνση του χρέους σε 2 χρόνια. Μέχρι τότε οι νέοι Έλληνες θα μεταναστεύουν και θα αντικαθίστανται με μετανάστες που φεύγουν από τους πολέμους της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, επιβαρύνοντας το ελληνικό κοινωνικό κράτος ήδη χωρίς δυνατότητες χρηματοδότησης.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα καταστρέφεται από την ΕΕ, από ένα θεσμό, όλως παραδόξως, σεβαστό και πολυδιαφημισμένο. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει στην Πορτογαλία και ετοιμάζεται να λάβει χώρα στην Ισπανία και Ιταλία. Η λεηλασία έχει ήδη καταβροχθίσει την Ιρλανδία και τη Λετονία (μεγάλο μέρος των χωρών της Λατινικής Αμερικής) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Στις εφημερίδες βλέπουμε αναφορές σε μια συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας σχετικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, δεν είναι αλήθεια. Κανείς εκ των «πιστωτών» δεν έχει δώσει την συγκατάθεσή του για περικοπές ούτε μια δεκάρα του χρέους. Το μόνο που έλαβε το ΔΝΤ από τους λεγόμενους «πιστωτές» είναι μια ασαφή «δέσμευση»για ένα άγνωστο, μέχρι στιγμής, ύψος κουρέματος του χρέους που θα συμβεί σε δύο χρόνια.

Τα πρωτοσέλιδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας βερνίκι για να καλυφθεί το γεγονός ότι το ΔΝΤ υπέκυψε στις πιέσεις και παραβιάζοντας ακόμα και τους δικούς του κανόνες. Το φρεσκάρισμα αυτό θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να υποστηρίξει ότι ένα κούρεμα του χρέους (απροσδιόριστο και μελλοντικό) θα επιτρέψει στην Ελλάδα να το καταστήσει βιώσιμο, οπότε και το ΔΝΤ θα είναι ελεύθερο να δανείσει στην Ελλάδα τα χρήματα για την αποπληρωμή των ιδιωτικών τραπεζών.

Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ έχει γίνει πλέον ένας ακόμη θεσμός της Δύσης χωρίς κανόνες και του οποίου ο κανονισμός λειτουργίας έχει λιγότερη αξία από το Συνταγμα των ΗΠΑ ή από τη βούληση της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν να αποκαλούν τη λεηλασία της Ελλάδας «σχέδιο διάσωσης».

Να αποκαλείς τη λεηλασία μιας χώρας και του λαού της «διάσωση» είναι άκρως Όργουελιανό. Η πλύση εγκεφάλου είναι τόσο επιτυχημένη, που τον οικονομικό ιμπεριαλισμό που έχει υποστεί η χώρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί της λεηλατημένης Ελλάδας την αποκαλούν «διάσωση».

Σε όλο το δυτικό κόσμο ένας μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων, από την κοινωνία και από τις κυβερνήσεις, οδήγησαν στον περιορισμό των κερδών. Προκειμένου να συνεχίσουν κερδίζουν οι μεγάλες τράπεζες και οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε λεηλασίες. Το κοινωνικό κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μπει στο στόχαστρο για ιδιωτικοποίηση, όπως επίσης και το χρέος, που τόσο καλά περιγράφεται από τον John Perkins στο βιβλίο του, Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου, το οποίο χρησιμοποιείται για να προλειάνει το έδαφος για τη λεηλασία ολόκληρων χωρών.

Ο καπιταλισμός έχει εισέλθει στη φάση της λεηλασίας. Το αποτέλεσμα θα είναι η καταστροφή.

Αναδημοσίευση από: http://www.paulcraigroberts.org , ΣΧΕΔΙΟ Β

Δεν υπάρχουν σχόλια: