Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Δήλωση Π. Λαφαζάνη για Π. Παυλόπουλο

Διαβάστε περισσότερα...

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη και του Ποταμιού σε σχέση με την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

“Είναι τόση και τέτοια η δογματική και τυφλή ευρω-πληξία του Κυρ. Μητσοτάκη και του συμπλέοντος “Ποταμιού”, ώστε ακόμα και μια αυτονόητη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα, να τους προκαλεί φρίκη, πανικό και εφιάλτες, παρ' ότι γνωρίζουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι αμετάθετα προσηλωμένος στο ευρώ. 

Είναι τέτοια η έκταση που παίρνουν τα λαϊκά αισθήματα κατά του ευρώ και της ευρωζώνης, ώστε οι θιασώτες του μεταμφιεσμένου μάρκου, που ονομάζεται ευρώ, να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και να καταφεύγουν σε παράλογες και υστερικές αντιδράσεις. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Στ. Θεοδωράκης είναι μνημονιακά συνεταιράκια με τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος, στο όνομα της παραμονής της χώρας στο ευρώ, είναι έτοιμος να υπογράψει ένα επιπλέον μνημονιακό πακέτο εξόντωσης του λαού και χαριστικής βολής στον τόπο. 

Είναι τραγικό ότι όλοι μαζί στη μνημονιακή πολιτική τάξη επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι υπηρετούν τυφλά τα συμφέροντα του ευρώ και της γερμανικής ευρωζώνης στην Ελλάδα, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τον οποίο καταδικάζουν, για χάρη του ευρώ και της χρηματιστικής ολιγαρχίας, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Μόνη λύση για τη χώρα η δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, η έξοδος από την ευρωζώνη, η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η γενναία σεισάχθεια και ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, η εθνικοποίηση των τραπεζών και ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα”.

Αναδημοσίευση από: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: