Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σχέδιο Β : Η Γαλλία είχε η Ελλάδα δεν έχει

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο Φρανσουά Μπαρουέν, υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας την περίοδο Σαρκοζί, αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Ημερολόγιο της κρίσης» ότι στο τέλος του 2011 είχαν γίνει διαβουλεύσεις για το Σχέδιο Β το ενδεχόμενο δηλαδή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τις επιπτώσεις που θα έχει στη γαλλική οικονομία και συνολικά στην ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα...

Το στοιχείο αυτό αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τη σοβαρότατη ευθύνη που έχει η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως και οι δύο προηγούμενες, Παπαδήμα, Βενιζέλου, για την παντελή ανυπαρξία ενός «Σχεδίου Β» για την Ελλάδα που είναι η άμεσα και κατά κύριο λόγο ενδιαφερόμενη. Είναι σα να παίρνει προληπτικά μέτρα για το τυφώνα στον ανατολικό ατλαντικό το Βέλγιο και η Ολλανδία και όχι η ίδια η Νέα Υόρκη και η Μασαχουσέτη. Την ευθύνη αυτή τη συμμερίζονται και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες που ούτε καν έχουν θέσει στη Βουλή ένα τέτοιο αίτημα.

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να αναδειχτεί η σωτήρια λύση μόνο υπό τις προϋποθέσεις της προετοιμασίας του λαού και του σχεδιασμού. Ασχεδίαστα όμως και απροετοίμαστα μπορεί να αποδειχτεί καταστροφή.

Αθήνα, 31/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: