Σελίδες

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Γενικευμένη αυτοδιάθεση ονομάζεται το πολιτικό αίτημα να είναι ο κάθε κοινωνικός άνθρωπος ελευθερόφρων, αυτοπροαίρετος, αυτεπίτακτος και αυτεξούσιος, να απολαμβάνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα πολιτικοθεσμικά και οικονομικοκοινωνικά μέσα που τον καθιστούν ικανό να μετέχει στον ιστορικά κατακτημένο βαθμό ελευθερίας και στην πολιτισμική ακεραιότητα της ιστορικής ολότητας.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η απάντηση του Α. Αλαβάνου στη ΝΔ

Δήλωση Αλ. Αλαβάνου σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ
«Σχέδιο Β» έχουν όλες οι χώρες του ευρώ εκτός της Ελλάδας»

Στην αφάνταστη κρίση που βιώνει ο τόπος μας δηλώσεις κομμάτων όπως αυτή της ΝΔ, που διατυπώνονται με μόνο στόχο τον κομματικό ανταγωνισμό και τις δημοσκοπήσεις, εμποδίζουν κάθε ειλικρινή συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Το «σχέδιο Β», έστω  ως εφεδρικό, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να το έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, και εφόσον δεν το έκανε, τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά.

Όλες ανεξαίρετα οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν «σχέδιο Β» για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που μπορεί να προκληθεί κάθε στιγμή και από τις πιο διαφορετικές αιτίες. Δεν καταλαβαίνω επίσης, την επίθεση της ΝΔ στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ όταν οι θέσεις μας για αποχώρηση από την ευρωζώνη είναι σε πλήρη διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Τέλος, προσκαλούμε τη ΝΔ να στείλει κάποιο εκπρόσωπό της να παρακολουθήσει την αυριανή μας ημερίδα και να έχει μια ιδέα για το πώς εμείς βλέπουμε το «Σχέδιο Β».
(Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 11.30 π.μ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ»), αίθουσα Αντωνιάδου (είσοδος από Πατησίων, στάση Βικτώρια).
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012
 ****
Η χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ  έχει ως εξής:

«Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να επιβεβαιώσει τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο Αλαβάνο, που επεξεργάζεται, ήδη, Plan B για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις θυσίες των Ελλήνων και να μας οδηγήσουν στη δραχμή.
Ας την κρατήσουν για τις μεταξύ τους συναλλαγές.
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012»

Δεν υπάρχουν σχόλια: